Jak změřit teplotu masa při vaření: Vidlice na maso s teploměrem

Při pečení, grilování nebo smažení masa je důležité znát ideální teplotu pro přípravu, aby maso nebylo vysušené, ani aby nezůstalo syrové. Možná se ale ptáte, jak teplotu masa změřit?

Vidlice na maso s teploměrem

Jednoduše: teploměrem. Pro přípravu masa existují speciální teploměry. V dnešní době se při vaření setkáme především s těmi digitálními.

Digitální teploměr na maso je buď samostatným přístrojem, nebo může být součástí jiného nástroje, který při chystání masa používáme. Nejčastěji to bývají kleště na maso nebo vidlice na maso.

A právě jeden takový digitální teploměr integrovaný do vidlice si vám dovolím doporučit. Zajímavá je také jeho cena, která je nižší, než stojí podobné nástroje, jako je jednoúčelový digitální teploměr na pečení masa nebo kleště s teploměrem na grilování.

Vidlička je z kovu a na bocích vidličky jsou umístěné měřící senzory. Na rukojeti se nachází displej, který vás po zapíchnutí vidlice do masa informuje o aktuální teplotě uvnitř pečínky. Když maso dosáhne uvnitř ideální teploty, upozorní vás na to zvukový alarm. Signál pro vás, že příprava se blíží do zdárného konce.

Vidlice na maso s teploměrem je většinou levnější než obracecí kleště, které fungují na podobném principu a také měří teplotu.

Teploměr ve tvaru praktické vidlice nejen pro měření teploty uvnitř připravovaného masa, ale zároveň pro snadné obracení. Vidlice je vyrobená z kovového materiálu. Měřící senzory umístěné na bocích vidličky změří vnitřní teplotu pečeně, steaku, či grilované drůbeže a dalších. Teplota se Vám zobrazí na digitálním displeji, na kterém si též nastavíte druh masa a úroveň, do jaké chcete maso dopéct či dogrilovat. Při dosažení požadované teploty zazní zvukový signál, který Vás včas upozorní. Po 10 minutách se teploměr automaticky vypíná. Perfektně se hodí pro období grilování, ale i doma pro měření teploty masa při pečení v troubě. Rozměry: d 35 x 4 x 2,5cm Napájení: 2x AA 1,5 V.

Klady: 
  • LCD
  • zvukové upozornění
  • cena (oproti obracečce na maso s teploměrem)
Hodnocení čtenářů: 

Přidat komentář